Vedortalika

Vedortalika,chlorella,spirulina

VEDORTALIKA is een groene groente. De naam is een samentrekking van de Portugese woorden "Verde" (=groen) en "Hortaliça" (=groente). Dat is ook precies waar VEDORTALIKA voor staat, namelijk een groene groente.

Het microscopisch kleine eencellige groene organisme, dat lijkt op plankton, is een alles in één wondermiddel. Het stimuleert de spijsvertering, vermindert het hongergevoel en is door het kleine formaat, 2µ, de grootte van een menselijk rood bloedlichaampje, gemakkelijk opneembaar door het lichaam. VEDORTALIKA belast de maag niet omdat het voor 100% uit natuurlijk materiaal bestaat, wat direct opgenomen wordt in de darmen, versterkt het immuunsysteem en bevat zeer veel vitaminen, mineralen en aminozuren.
VEDORTALIKA bevat ook het hoogste percentage (7%) chlorofyl van alle planten op aarde.

 

Consumeren
Begint men met het gebruik van VEDORTALIKA, houdt dan rekening dat je lichaam moet wennen aan zoveel voeding! Start met een kwart theelepel, bouw dit op naar een halve theelepel en vervolgens naar een theelepel.
VEDORTALIKA is te consumeren als een groente, strooi het poeder over een groente naar keuze. Vedortalika kan ook geconsumeerd worden door te vermengen met kwark, yoghurt, vla, appelmoes, enz.
Maak je eigen smoothie aangevuld met een theelepel VEDORTALIKA. Vermeng pasta met wat VEDORTALIKA, of meng het door meel bij het bakken van de heerlijkste ovenproducten zoals koekjes, cake, brood, taartbodems, enz.

Tegenwoordig is VEDORTALIKA ook verkrijgbaar in tabletvorm. Tabletten van 500 mg, wat het consumeren vergemakkelijkt.

Eigenschappen en Voedingswaarde

 • de basis, ééncellige algen, zijn één van de oudste levensvormen op aarde.
 • bevat meer dan 60 essentiële voedingsstoffen.
 • waaronder de vitamines A - B - C - E en K.
 • bevat vele gezond makende mineralen. Één eetlepel VEDORTALIKA voorziet in 320% van de dagelijks aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer en 120% van calcium.
 • bevat een compleet programma eiwitten. Vlees, vis, kip bevatten 18 tot 25%, terwijl VEDORTALIKA 60% eiwitten bevat.
 • bevat omega 3.
 • kan meehelpen om ontstekingen aan te pakken en te voorkomen
 • bevat chlorofyl. VEDORTALIKA behoort tot de 3 planten met het hoogste chlorofylgehalte. Chlorofyl is de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in energie. Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van het bloed, de spijsverteringsorganen, waaronder de darmen, en het ondersteunen van de werking van de lever en nieren. Het helpt om de darmflora te herstellen.
 • kan ondersteunend werken bij de hormoonbalans in het lichaam
 • bevat RNA/DNA. Dit zijn stoffen (nucleïnezuren) in het lichaam die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van alle lichaamscellen. Naarmate men ouder wordt neemt de productie van deze stoffen langzaam af. Deze afname wordt wel in verband gebracht met artritis, kanker, hart- en vaatziekten en dementie. VEDORTALIKA zorgt ervoor dat deze stoffen weer op peil worden gebracht waardoor de kwaliteit van de celvorming kan worden verhoogd. Hiermee kan onder andere  het verouderingsproces worden vertraagd.
 • het reinigt het lichaam (m.n. zware metalen). Zoals lood en kwik maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen, niet-natuurlijke cosmetica, schoonmaakmiddelen en medicijnresten die men ongemerkt en ongewild allemaal toch binnenkrijgt. Normaal gesproken worden deze giftige stoffen in vetreserves opgeslagen en blijven daar het leven lang zitten. Met VEDORTALIKA worden deze in de loop der tijd verwijderd uit het lichaam.
 • is microscopisch klein (0,0002 mm) en daardoor optimaal opneembaar door het lichaam.
 • kan ondersteunend werken bij de regulering van de bloedsuikerspiegel (voorkomt energiedips en dus eetbuien)
 • kan virale en bacteriële infecties aanpakken
 • bestaat uit 100% hoogwaardige biologisch gekweekte zoetwater microalgen.

VEDORTALIKA is een zoetwater alg  en bevat daarom minder jodium in vergelijking met Spirulina, zoutwateralgen of zeewieren.

Onderzoek
Het is naïef om te verwachten dat één of twee gram van dit voedingsproduct de fouten in de voeding of de gebreken van opname in de darmen kunnen opvangen. Bij voedingstherapie met deze groente wordt een dagelijkse dosis van minimaal 5 gram aanbevolen, terwijl in bepaalde gevallen tot 15 gram (2 eetlepels) zuiver sap concentraat wordt aanbevolen. Studie heeft aangetoond dat in deze hoeveelheid het aanbod betekenisvol genoeg is om wezenlijke celvernieuwing en aanvulling van de tekorten te bereiken. Uit onderzoek blijkt dat VEDORTALIKA kan ondersteunen bij allerlei ziektebeelden, variërend van allerlei soorten kanker, dementie, diabetes, artritis, candida, hoge bloeddruk en aids.

Uitgelicht

VEDORTALIKA bevat vele belangrijke stoffen zoals;

 • Vitamine B6 en mineralen zoals: kalium, calcium, magnesium en natrium
 • Helpt bij een gezonde haargroei en maakt de nagels sterker
 • Is rijk aan proteine, waardoor het perfect als proteine aanvulling gebruikt kan worden
 • Staat bekend om de bloedverbeterende condities
 • Heeft een genezende werking bij mensen met bot-, gewrichts- en spierproblemen
 • Astaxanthine, een van de meest krachtige anti-inflammatoire middelen (ontstekingsremmer) die we kennen. Astaxanthine is een krachtige antioxidant, krachtiger dan vitamine C en E. 
 • Een unieke stof die CGF wordt genoemd. Deze stof zorgt ervoor dat de alg zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen (de alg verdubbelt zichzelf iedere 10 uur!). In het menselijk lichaam levert deze stof een bijdrage aan een snel herstel van de lichaamscellen en -weefsels.

Vrije radicalen
VEDORTALIKA is rijk aan antioxidanten (astaxanthine) en daardoor van belang bij het onder controle houden van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn bijproducten die dagelijks ontstaan bij o.a. de normale stofwisseling. Het ontstaan is niet te voorkomen. Deze vrije radicalen kunnen schade toebrengen aan het DNA, ze tasten de celmembranen aan, ze beschadiging enzymen en ze maken dwarsverbindingen in collageen vezels. Hierdoor verliest weefsel zijn soepelheid. Dit wordt goed zichtbaar bij de ouder wordende huid maar gebeurt ook in het lichaam en maakt zo bloedvaten stugger en hierdoor meer kwetsbaar. Vrije radicalen worden uitgeschakeld door stoffen als Vitamine C en E, Caroteen, Selenium en Glutathion. Helaas kan de schade veroorzaakt door vrije radicalen niet meer ongedaan gemaakt worden. Vooral 50-plussers en sporters hebben belang bij voeding waar ruim voldoende antioxidanten in vertegenwoordig zijn.