Cordycepspoeder biologisch

Cordycepspoeder

De Cordyceps of Rupspaddenstoel groeit van oorsprong in China, Tibet en Nepal. De Cordyceps groeit op de larve van een nachtvlinder en qua uiterlijk lijkt hij dan ook op een rups of worm. De Cordyceps heeft een zoete smaak en ondersteunt met name de werking van de longen en de nieren.

Vitaminen en mineralen
De Cordyceps wordt in China de Keizer van de Paddenstoelen genoemd. Zij bevat onder andere cordyceptic zuur, cordycepine, glutamine zuur, verschillende amino zuren (zoals fenylalaline, praline, histidine, valine, oxyvaline en arginine), onverzadigde vetzuren (oleïne zuur, linoleen zuur), carbohydraten (d-mannitol), vitamine B12, polysacchariden (w.o. beta glucanen, pyranosiden, galactomanen)

Longen en nieren
De Cordyceps wordt in de Chinese en Japanse traditionele geneeskunde toegepast bij longaandoeningen, diabetes, cognitieve aandoeningen en verschillende vormen van kanker (o.a. borstkanker, blaaskanker en schildklierkanker). Verder werkt deze paddenstoel libido verhogend. Ook wordt hij vaak ingezet om de bijwerkingen van chemotherapie, zoals vermoeidheid, te ondervangen.
Cordyceps wordt vanwege zijn invloed op de functie van de longen en de nieren aan Chinese sporters verstrekt om sportprestaties te verhogen.

De huidige traditionele Chinese geneeskunde zet de Cordyceps in bij:

Bloedarmoede, luchtwegproblemen, tuberculose, onvruchtbaarheid, impotentie, seksuele zwakte, nachtzweet, rug- en kiespijn, ouderdomszwakte en verbetering van de lever en nierfunctie.

Bij therapeutische toepassing dient men er rekening mee te houden dat Cordyceps vasculair- en hormoongerelateerd is en interacties kan geven met andere (reguliere) medicijnen of kruiden.