Kastanjechampignonpoeder biologisch

Kastanjechampignonpoeder,Boletus pulveris

Champignon is van oorsprong het Franse woord voor paddenstoelen en schimmels. Rond 1650 ontdekte een meloenteler vlakbij Parijs op een dag dat er champignons op de broeimest tussen zijn meloenen groeiden. Hij besloot deze nieuwe exotische lekkernij commercieel te gaan telen en te introduceren in exclusieve Parijse restaurants. De champignon kreeg toen de bijnaam: “Parijse paddenstoel” in het latijn Boletus pulveris.

Vitamines en mineralen
De vezelrijke Champignon is rijk aan vitamine B2, 3, 5, foliumzuur en pro vitamine D. Aan mineralen vinden we kalium, koper , zinken, selenium en betaïne. Deze B vitamines zijn belangrijk voor het goed functioneren van ons zenuwstelsel en het vrijmaken van energie in het lichaam. Ze spelen daarmee een belangrijke rol in hoe wij denken en bewegen. Daarnaast is de paddenstoel rijk aan voedingsvezel, dit is belangrijk voor een gezonde spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Ook is de champignon rijk aan plantaardig eiwit, wat bijdraagt aan gezonde botten en spieren.

Gezondheidondersteunend
Betaïne kan in het lichaam omgezet worden in choline en is een goede methylbron dat hoge homocysteïnewaarden bestrijdt. Verhoogde homocysteïnewaarden bemoeilijken de opname van vitamine B12. Choline wordt o.a. gebruikt om lecithine aan te maken, een emulgator die een vetregulerende werking heeft en tegengaat dat cholesterol zich in de aderen vastzet.

De Chinese wetenschappers hebben succesvol het positieve effect van de champignon op de bloeddruk vastgesteld. Vooral ook de mogelijke positieve effecten bij specifieke tumoren en bacteriën hebben van de champignon een waardevolle heilzame paddenstoel gemaakt die het immuunsysteem ondersteunt.