Sneeuwpaddenstoelpoeder biologisch

Trilzwampoeder,Tremella fuciformis

In het latijn Tremella fuciformis, is een witte varenbladachtige paddenstoel met een gelatineachtig vruchtlichaam. De paddenstoel komt wijdverspreid in de tropen voor en groeit dan op de dode takken van breedbladige bomen. De Sneeuwpaddenstoel is van oudsher één van de meest populaire paddenstoelen in de Chinese geneeskunde en keuken. Sneeuwpaddenstoelpoeder heeft een weeïge zoete smaak.

Vitamines en mineralen
De Sneeuwpaddenstoel is rijk aan eiwitten, kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer, zink, mangaan en koper. Deze vezelrijke paddenstoel bevat ook de vitamines B1, 2, 3, 5, 6, foliumzuur, vitamine C en D. Tenslotte zijn ook polysachariden (met name glucoronoxylomannan) rijk vertegenwoordigd in de Sneeuwpaddenstoel. Deze zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijke voor de heilzame effecten van deze paddenstoel.

De Tremella bevat o.a. veel vitamine D, is rijk aan voedingsvezels en polysachariden. De Sneeuwpaddenstoel ondersteunt de longen, de nieren en de maag. De Tremella heeft ook een gunstige invloed op de huid, omdat het de huid van vocht voorziet, zacht laat aanvoelen en de teint verbetert. De Sneeuwpaddenstoel versterkt de botten en is van voordeel bij het behouden van het ideale gewicht.

Vertraagt veroudering
De Tremella bestrijdt tumorgroei en in geval van chemotherapie voorkomt het uitputting van de witte bloedcellen in het lichaam. Tremella houdt cholesterol gezond en ondersteunt de lever. Tremella is in staat om atherosclerose (aderverkalking) te verhelpen. Consumptie van de Sneeuwpaddenstoel bevordert het metabolisme van eiwitten en nucleïnezuren in de lever. Voorts bestrijdt zij zwelling en irritatie en vertraagt het verouderingsproces. Tenslotte worden rimpels, sproeten en stresssporen in het gezicht verminderd, omdat het de epidermale laag van de huid herstelt.

Dosering
De geadviseerde dosering Sneeuwpaddenstoelpoeder is 1-3 gr. per dag voor onderhoud van de gezondheid en 3-6 gr per dag bij ondersteuning van radiotherapie.

Hoewel de Sneeuwpaddenstoel een culinaire paddestoel is zonder gerapporteerde bijwerkingen, vraagt de milde antistollingsactiviteit van deze paddenstoel om voorzichtigheid bij gebruik naast antistollingsmedicatie.

Sneeuwpaddenstoelpoeder kan mogelijk worden gebruikt als een preventief middel bij neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, enz.