Bessen

Bessen

Bessen zijn gezond, lekker en boordevol vitamines, antioxidanten en natuurlijke vezels. Mensen genieten ervan op verschillende manieren vers of bevroren. In veel gevallen kunnen verse of bevroren bessen echter worden vervangen door NACIDEO Biologisch bessenpoeder. 

Dit zijn 5 redenen waarom NACIDEO Biologische bessenpoeders beter kunnen zijn dan verse of bevroren bessen:

 1. Het hele jaar door beschikbaar
  Bessen zijn seizoensgebonden en buiten het oogstseizoen kan het moeilijk of onmogelijk zijn om ze te vinden. Bovendien schommelen de prijzen voor verse/bevroren bessen afhankelijk van het seizoen, de beschikbaarheid en de vraag. Bessenpoeders zijn het hele jaar door beschikbaar voor een vaste prijs.
 2. Eenvoudig te bewaren bij kamertemperatuur
  Verse/ingevroren bessen vereisen specifieke bewaarcondities en als ze niet goed worden opgeslagen, loopt de conditie en de kwaliteit heel snel achteruit Bessenpoeders hebben dit probleem niet. NACIDEO Biologische bessenpoeders zijn gemaakt van verse bessen, die direct na de oogst zijn gevriesdroogd en tot poeder vermalen. Dit proces waarborgt het behoud van hun specifieke eigenschappen en zorgt ervoor dat de poeders tot 2 jaar zonder gebreken bij kamertemperatuur kunnen worden bewaard. Bovendien zorgt het gebruik van luchtdichte en hersluitbare stazakken voor een langdurige versheid.
 3. Milieuvriendelijk
  De opslag en verwerking van NACIDEO Biologische bessenpoeders vereist minimale energie in vergelijking met verse/bevroren bessen die gekoeld of ingevroren moeten worden. Verse bessen moeten vóór consumptie worden gewassen, iets dat niet nodig is bij het gebruik van bessenpoeder. Het komt bij verse bessen vaak voor dat een deel beschimmeld raakt en weggegooid moeten worden. Het gebruik van bessenpoeder kan voedselverspilling verminderen, simpelweg omdat beschimmeling niet voorkomt. Tot slot worden NACIDEO Biologische bessenpoeders gemaakt van wilde bessen die niet-GMO zijn en ze groeien van nature in de bossen zonder enig gebruik van pesticiden, kunstmest of andere chemicaliën.
 4. Gebruiksgemak
  Het gebruik van vers/bevroren bessen is eenvoudig, maar het gebruik van bessenpoeder is gemakkelijker! Je strooit het gewoon op je yoghurt, mengt het in je smoothie of shake en versiert er je desserts mee.  Bovendien zijn bessenpoeders licht en gemakkelijk mee te nemen naar je werk, naar een picknick, thuis en onderweg.
 5. Gezondheidsvoordelen
  Inmiddels is wijd en zijd bekend dat Biologisch gezonderder is dan regulier geteeld. Aan Verse/bevroren bessen is meestentijds niet te zien of zij geteeld zijn conform de voorwaarden van Biologisch telen.