Maquibespoeder biologisch

Maquibespoeder

Wordt gemaakt van besjes van de Maquiboom. De boom groeit in het wild in de regenwouden van Chili. De oogst van de besjes vindt plaats in de maanden maart ten met december. De Maquibes werd van oorsprong gebruikt voor de krijgers van inheemse indianenstammen omdat zij zouden zorgen voor kracht, energie en uithoudingsvermogen. De smaak van de Maquibes lijkt op die van een braam.

Vitamines en mineralen
De Maquibes is rijk aan vitamine A en C. Daarnaast bevat de Maquibes een grote hoeveelheid kalium ijzer, calcium en vezels. De Maquibes dankt zijn voorkeur door de inheemse indiaanse bevolking aan zijn rijkdom aan anthocyanen met een zeer krachtige antioxidante werking.

Vrije radicalen
Vrije radicalen zijn bijproducten die dagelijks ontstaan bij o.a. de normale stofwisseling. Het ontstaan is niet te voorkomen. Deze vrije radicalen kunnen schade toebrengen aan het DNA, ze tasten de celmembranen aan, ze beschadiging enzymen en ze maken dwarsverbindingen in collageen vezels. Hierdoor verliest weefsel zijn soepelheid. Dit wordt goed zichtbaar bij de ouder wordende huid maar gebeurt ook in het lichaam en maakt zo bloedvaten stugger en hierdoor meer kwetsbaar. Vrije radicalen worden uitgeschakeld door stoffen als Vitamine C en E, Caroteen, Selenium en Glutathion. Helaas kan de schade veroorzaakt door vrije radicalen niet meer ongedaan gemaakt worden.

Voordelen
Studies hebben uitgewezen dat een antioxidantrijk voedingspatroon het risico op chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekte, diabetes type 2, veel soorten kanker en artritis aanzienlijk verkleind.

Vanwege het hoge vezelgehalte, is de Maquibes uitstekend om de darmwerking en de darmflora te versterken. Daarnaast zorgen de vele vezels voor verzadigd gevoel, waardoor de eetlust verminderd wordt. Een verbeterde darmflora levert direct ook gezondheidsvoordelen op voor het hart- en vaatstelsel en versterkt het immuunsysteem.

De cholesterolbalans (LDL-HDL) wordt met de consumptie van de Maquibes ondersteund, terwijl deze ondersteuning ook geldt voor de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk. De Maquibes kan helpen tegen maagzweren, keelpijn, diarree en koorts.

Straling
Dagelijks hebben we te maken met vele stralingsbronnen, zoals zonlicht, van computers, smartphones, televisie, enz. Deze uitgezonden straling kan het oog op termijn langzaam beetje bij beetje beschadigen. Uit studies is gebleken dat de Maquibes, vanwege zijn enorm hoge antioxidantenconcentratie, deze schade kan beperken.
Consumptie van de Maquibes heeft ook een positief effect bij droge ogen.