Aardappelvlokken biologisch

NACIDEO Aardappel vlokken zijn platte stukken gedroogde aardappel puree. De Aardappelen worden eerst gekookt en daarna gepureerd waarna ze door grote rollers geplet worden in een trommel. Omdat de aardappel vlokken snel gedroogd zijn tot het gewenste vochtigheidsgehalte, daarna worden de gedroogde gepureerde aardappel vlokken van de trommel af geschraapt en gebroken door een molen zeef.

Omdat de vlokken makkelijk weer (koud) water opnemen worden deze aardappel vlokken vaak gebruikt in voedingsproducten. Het aardappelzetmeel behoudt zijn grote absorptievermogen, omdat de vlokken snel worden gedehydrateerd.

Vitamines en mineralen
De Biologische aardappel is voedingsstoffenrijk en kent vele gezondheidsvoordelen. Een medium aardappel heeft 129 calorieën, 4,6 gram eiwit, geen vet en 37 gram koolhydraten met ongeveer 4 gram vezels. De aardappel is rijk aan vitamine C en heeft bovendien bijna een derde van de dagelijkse hoeveelheid kalium, een mineraal dat de zenuw-, spier- en hartfunctie ondersteunt, evenals een gezonde bloeddruk. Aardappelen leveren ook B-vitamines, vitamine K, ijzer, magnesium, zink, koper en mangaan. De aardappel is ook rijk aan antioxidanten , waaronder fenolen , carotenoïden, flavonoïden en anthocyanineverbindingen, die zowel in de schil als in het vlees van de aardappel worden aangetroffen.

Helpt de gezondheid
Naast hun vezels leveren aardappelen ook resistent zetmeel , een uniek soort koolhydraat waarvan is aangetoond dat het van nature de vetverbranding van het lichaam stimuleert. Net als vezels kun je resistent zetmeel niet verteren of opnemen , en wanneer het de dikke darm bereikt, wordt het gefermenteerd, waardoor het lichaam vet gaat verbranden. Gekookte, gekoelde aardappelen vormen van nature meer resistent zetmeel, dus om de hoeveelheid te verhogen, laat je aardappelen afkoelen tot kamertemperatuur voordat je deze consumeert. Je kunt ook overgebleven, gekoelde aardappelen transformeren tot een aardappelsalade.

Gewichtsbeheersing
Naast vetverbrandend resistent zetmeel, kunnen aardappelen nog een ander voordeel bieden in verband met gewichtsbeheersing . Onderzoek toont aan dat aardappelen de neiging hebben om meer verzadigend te zijn dan andere zetmeelrijke koolhydraten, zoals pasta en rijst. In één onderzoek aten vrijwilligers minder calorieën wanneer aardappelen als onderdeel van een maaltijd werden geconsumeerd, ook al waren er geen limieten voor de portiegrootte. Daarnaast compenseerden de aardappeleters niet door later op de dag meer calorieën te eten.