Wortelgranulaat biologisch

Wortelpoeder

Wittekool (Brassica alba) is een gekweekte variëteit van de kool. Deze vorm wordt voor de verwerking tot zuurkool en voor de verse markt geteeld. Daarnaast is de wittekool een van de oudste koolsoorten. De teelt vindt van vroeger uit voornamelijk plaats in West-Friesland en Noord-Holland in Nederland, omdat daar geen aantasting door knolvoet optreedt.
Na het oogsten van de wittekool worden de goede eigenschappen geconcentreerd en wordt het verwerkt tot een wittekool granulaat.

 

Vitamines en mineralen
Wittekool is rijk aan een hoog vitamine C gehalte en bevat daarnaast thiocyanaat dat een antibiotische werking heeft. Wittekool bevat in tegenstelling tot veel andere groente geen nitraat. Wittekool Granulaat heeft een beige tot witte kleur en heeft een neutrale smaak, hierdoor kan je er eindeloos mee variëren.

Witte kool bevat voldoende vitamines en mineralen voor een ieder die gezondheid belangrijk vindt. Zo bevat witte kool vitamine A, B1, B2, B5, C, K, PP, evenals kalium, calcium, magnesium, zink, mangaan, ijzer, zwavel, jodium, fosfor, zeldzame vitamine U, fructose, foliumzuur en pantotheenzuur, vezels en grove voedingsvezels.

Gezondheid
Wittekool heeft ontstekingsremmende eigenschappen, het heeft een stimulerend effect op de metabolische processen van het lichaam, stimuleert de productie van maagsap en heeft een positief effect op de hartactiviteit. De kool is nuttig voor jicht, nierziekte, cholelithiasis en ischemie.