Gerstegraspoeder biologisch

Boerenkoolpoeder

Als de plant zich klaar maakt voor de reproductieve fase, hopen alle voedingsstoffen zich op in de scheuten. Dat is het moment om te oogsten. Deze voedzame scheuten verwerken wij tot ons tarwegras poeder. De gersteplant wordt al duizenden jaren verbouwd en was een van de eerste gewassen die voor menselijk gebruik zijn gedomesticeerd. Het is gebleken dat de oude Egyptenaren zowel de gerst als de jonge scheuten oogstten en er zijn verwijzingen naar het gebruik van de gersteplant als een belangrijk religieus offer in de bijbel.

Eigenschappen en toepassingen
Gerstegras is rijk aan vezels, eiwitten, ijzer, koper, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Eiwitten dragen o.a. bij aan de groei en onderhoud van spiermassa en de instandhouding van sterke botten. Koper ondersteunt het transporteert van zuurstof door het lichaam, maar ondersteunt ook de cognitieve functies, het immuunsysteem en helpt bij vermoeidheid.
Gerstegras bevat ook veel calcium, wat bijdraagt aan de instandhouding van botten en tanden, de normale van het zenuwstelsel en de spierfunctie. Vanwege het hoge calciumgehalte wordt barleygrass vaak aangeduid als "alkalische voeding", die wordt verondersteld overtollige zuren in het lichaam te neutraliseren.