Macapoeder biologisch

Boerenkoolpoeder

Maca is een knolgewas uit de familie van kruisbloemigen (Brassicaceae), net als veel koolsoorten zoals boerenkool, bloemkool, spruitjes en broccoli.  Maca groeit onder barre omstandigheden hoog (boven 4000 meter) in het Andesgebergte van Peru. Van oudsher wordt maca, ‘Peruaanse ginseng’ of ‘ginseng uit de Andes’ genoemd, omdat maca naast de hoge voedingswaarde krachtige adaptogene (energie verhogende, stress regulerende, harmoniserende, versterkende, verjongende) eigenschappen bezit vergelijkbaar met Ashwagandha.

Het bijzondere van Maca is dat het geteeld wordt op hoogtes van meer dan 3500 meter. Inca strijders gebruikten het gewas om zich sterker te voelen. Men zegt verder dat Maca veroudering tegen gaat, de immuniteit verhoogd en het libido verbeterd. Maca is daarmee vergelijkbaar met Fenegriek.

Smaak 

Maca biologisch smaakt naar een mix van noten en boterbabbelaar. In rauwe Maca is de nootachtige smaak prominent, terwijl in gedroogde Maca een meer aardse smaak de boventoon voert. maca rood poeder biologisch is goed te gebruiken als smaakversterker, onder meer in sappen, bij cacao en notenmelk.